• Λιοσίων 117, Αθήνα, Τ.Κ.: 104 40
 • +30 213 07 16 370 - 380
 • Δευ - Παρ: 8:00 πμ - 16:00 μμ

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Σκύλων

Εισηγητής:
Ιωάννης Αραχωβίτης

Ιδρυτής του StarDogs Positive Training & δημιουργός μιας από τις πιο επιτυχημένες σειρές σεμιναρίων για εκπαιδευτές σκύλων στον κόσμο. Υπήρξε Κεντρικός Ομιλητής σε Συνέδρια Συλλόγων Εκπαιδευτών Σκύλων Ευρώπης (PDTE) & σε Πανευρωπαϊκά σεμινάρια Σκύλων. Μαθήτευσε στα δύο “ιερά τέρατα” στο χώρο της εκπαίδευσης ζώων, τον κ. Μπομπ Μπέιλυ (Η.Π.Α.) & τον κ. Τουρίντ Ρουγκάς (Νορβηγία). Μέλος του APDT (Η.Π.Α.) και PDTE(Ευρώπη), μοιράζεται και συμβάλλει ενεργά, μαζί με άλλους  εκπαιδευτικούς Συλλόγους / Οργανισμούς, στη διάδοση της  ζωοφιλίας μέσα από εξειδικευμένη γνώση.

Αξία Ολοκληρωμένου Προγράμματος

(Διάρκειας 200 ωρών)

€ 2.950,00

150 ώρες Φυσική Παρουσία & 50 ώρες εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Οι Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες, απαλλάσσονται από το Καθεστώς Φ.Π.Α.

Δυνατότητα Πληρωμής & μέσω Πιστωτικής Κάρτας

Στους απόφοιτους δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν ως μέλη του PDTE (Pet Dog Trainers of Europe) και του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων (ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ).

Πρόσθετη Αξία:

Η International Forum Training & η StarDogs  Positive Training στηρίζει τους σπουδαστές της και μετά τη λήξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος με: 

 1. Επιχειρηματικά Σεμινάρια
 2. Ίδρυση ή Συνίδρυση Σχολών Εκπαίδευσης Σκύλων ή Franchising
 3. Απασχόληση, Συνεργασία σε όσους το επιθυμούν με το StarDogs
 4. Δυνατότητα χρήσης των Εγκαταστάσεων της Σχολής για εκπαίδευση Πελατών των σπουδαστών / αποφοίτων
 5. Συνδιοργάνωση επιδείξεων, αγώνων κλπ
 6. Έκδοση βιβλίων, περιοδικών, άρθρων
 7. Διαφήμιση στα ΜΜΕ

Η International Forum Training

σε συνεργασία με την

StarDogs Positive Training

σας παρουσιάζουν ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης
Διάρκειας 200 ωρών,
με θέμα:

Εκπαίδευση

Εκπαιδευτών Σκύλων

Χρονικό Διάστημα & Τόπος Παρακολούθησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Η Πρακτική Εκπαίδευση των καταρτιζομένων
θα γίνεται  στις ειδικές εγκαταστάσεις της StarDogs.

 Έναρξη Εκπαίδευσης: Ιανουάριος 2019
Λήξη Εκπαίδευσης: Μάιος 2019

Συχνότητα Εκπαίδευσης 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα υλοποιείται
δύο (2) Σαββατοκύριακα ανά μήνα (& ανά 15θήμερο)

Μεθοδολογία Παρακολούθησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Η Μεθοδολογική προσέγγιση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στηρίζεται σε πρακτική εκπαίδευση, όπου οι καταρτιζόμενοι συμμετέχουν σε διάφορα project & παίρνουν μέρος σε εργασίες που γίνονται είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Έτσι, μια ομάδα π.χ. σπουδαστών θα αναλάβει να επισκέπτεται και να εκπαιδεύει δωρεάν σκυλιά που βρίσκονται σε καταφύγια (shelters). Κάποιοι άλλοι τα αδέσποτα κάποια περιοχής.

Μια άλλη ομάδα να διαβάσει κάποιο βιβλίο ή να γράψει κάποια άρθρα για περιοδικά και εφημερίδες. Όλες αυτές η εργασίες θα είναι υπό την συνεχή παρακολούθηση και συνεργασία με την σχολή και με την έναρξη κάθε επόμενου τριμήνου οι ομάδες θα κάνουν παρουσίαση του έργου, των ερευνών και συμπερασμάτων τους.

To StarDogs Positive Training & η Forum Training, πιστεύουν στην ολοκληρωμένη προσωπικότητα των σπουδαστών του ως άτομα & ως εκπαιδευτές και η ένδειξη αγάπης και κοινωνικής προσφοράς θα πρέπει να είναι χαρακτηριστικό των ατόμων που ασχολούνται με τις θετικές μεθόδους εκπαίδευσης.

Η σταθερή προσήλωσή μας στις ζωοφιλικές και επιστημονικές μεθόδους εκπαίδευσης είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μας που θα μας καταξιώσει ως δύναμη αλλαγής και ως επιτυχημένους επαγγελματίες στον ανταγωνιστικό χώρο μας.

Ας μάθουμε να εκπαιδεύουμε με αγάπη και έπαινο (ανταμοιβή).

Θεματικοί Κύκλοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος …

1ος Θεματικός Κύκλος Μαθημάτων

Σειρά μαθημάτων που θα διδάσκονται η Εκπαίδευση Κουταβιών (Puppy Training) και η Βασική Υπακοή (Basic Obedience). Θα αποτελείται από θεωρεία (Classical Conditioning, Operant Conditioning, θεωρία Παυλόφ, θεωρία Σκίννερ (θεωρία της μάθησης-Theory of Learning, μορφές ανταμοιβής, τρόπος και χρόνος ανταμοιβής, Ενστικτώδεις Συμπεριφορές-Instictual Behaviors & Drives, Καθαριότητα- Housebreaking, κοινωνικοποίηση-socialization, κρίσιμες φάσεις στην ζωή του κουταβιού –critical phases of a puppy  πάρτυ κουταβιών – puppy party κλπ.

Επίσης της ασκήσεις της Βασικής Υπακοής (Basic Obedience), ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα, ασκήσεις χωρίς λουρί, επίλυση προβλημάτων (δάγκωμα, καταστροφή επίπλων, τράβηγμα στο λουρί κλπ), και όλες τις βασικές ασκήσεις (κάτσε, ξάπλα, μείνε κλπ)

Οι μαθητές της σχολής θα πρέπει να κάνουν πρακτική με σκυλιά, να διαβάζουν την θεωρεία και να απαντούν σε ερωτήσεις, να  λύνουν  μικροπροβλήματα  συμπεριφοράς και να μπορούν με διάφορους τρόπους να πετυχαίνουν την εκτέλεση διάφορων ασκήσεων χωρίς ποτέ να καταφεύγουν στην χρήση οποιασδήποτε μορφής σωματικής και ψυχολογικής βίας (πνίκτες, φωνές, τραβήγματα του λουριού, απειλές κλπ). Το StarDogs Positive Training έχει το δικαίωμα να σταματήσει την συνεργασία με σπουδαστή που θα κακομεταχειριστεί ζώο κατά την εκπαίδευση. Η όλη φιλοσοφία της σχολής στηρίζεται στις σύγχρονες, θετικές μορφές εκπαίδευσης και στόχος μας είναι να μορφώσουμε και να στηρίξουμε συνεργάτες που θα μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως επαγγελματίες εκπαιδευτές ζώων αλλά και να διαμορφώνουν ζωοφλική παιδεία.

2ος Θεματικός Κύκλος Μαθημάτων

Εδώ τα μαθήματα  θα στοχεύουν στο να πετυχαίνουμε με ακρίβεια την εκτέλεση ασκήσεων που έχουν  μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Τα σκυλιά θα μαθαίνουν να συνεργάζονται μαζί μας χωρίς το λουρί, σε περιβάλλον που υπάρχουν δυσκολίες (πχ. εκτός σπιτιού, παιδιά που τρέχουν, άλλα σκυλιά κλπ). Το προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευσης σκύλων  (Advanced Obedience) απαιτεί υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης από τον χειριστή και το σκύλο, αναλυτικό πρόγραμμα βελτίωσης επιδόσεων, κατανόηση της ψυχολογίας του σκύλου στη συγκεκριμένη στιγμή.

Θα διδάσκονται ασκήσεις εργασίας του σκύλου από απόσταση. Θα συγκρίνονται οι διάφοροι μέθοδοι εκπαίδευσης με την θετική μορφή εκπαίδευσης – πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Θα προσκαλούνται στην σχολή ιδιώτες με τους σκύλους τους όπου οι σπουδαστές θα  προτείνουν λύσεις και θα εφαρμόζουν τεχνικές. Θα υπάρχουν δημιουργικές ομαδικές και ατομικές εργασίες (tasks) και γενικότερη ανάπτυξη των δεξιοτήτων (drills & Skills).

Θα υπάρχουν προβολές εκπαιδευτικών βίντεο και βιβλία για διάβασμα. Και θα επακολουθεί συζήτηση.

3ος Θεματικός Κύκλος Μαθημάτων

Σε αυτό το τελικό στάδιο, οι σπουδαστές θα ασχοληθούν περισσότερο με την επίλυση σοβαρών προβλημάτων συμπεριφοράς των σκύλων (πχ φοβία, επιθετικότητα, άγχος, έλλειψη κοινωνικοποίησης, τραυματικές εμπειρίες κλπ).

Η διόρθωση συμπεριφοράς ενός σκύλου απαιτεί βαθιά γνώση της ψυχολογίας του ζώου, άριστη διαγνωστική ικανότητα του εκπαιδευτή, εντόπιση του προβλήματος, σύνταξη σχεδίου επίλυσης του προβλήματος, επίβλεψη και αποπεράτωση της όλης διαδικασίας. Ο εκπαιδευτής θα πρέπει να εμπνέει ,να υποστηρίζει και να συνεργάζεται με τους ιδιοκτήτες. Η διόρθωση προβληματικών συμπεριφορών (behavior modification) εμπεριέχει αυξημένο βαθμό      επικινδυνότητας για αυτό χρειάζεται γνώση και εμπειρία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τιμωρείται το ζώο για την ‘λάθος’ συμπεριφορά. Οι σπουδαστές του StarDogs Positive Training θα συμμετάσχουν ενεργά στην επίλυση τέτοιων περιπτώσεων.

Θα υπάρχουν προβολές βίντεο, διάβασμα βιβλίων και συζητήσεις. Θα παραδίδονται οι εργασίες των Bob Bailey, John Fisher, Ian Dunbar, Jean Donaldson και άλλων παγκοσμίως καταξιωμένων συμπεριφεριολόγων

Σε αυτό το διάστημα οι σπουδαστές θα μπορούν να εκπαιδεύουν διάφορα σκυλιά και (άλλα ζώα)   (με επίβλεψη) στις εγκαταστάσεις της σχολής και ταυτόχρονα θα πρέπει να δουλεύουν (μελέτη και πρακτική) και στο σπίτι.

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Σκύλων

Υπεύθυνη Οργάνωσης Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Γιούλα Καραντάνη,

τηλ.: 213 0716370 & 380 // e-mail: international1@forum-training.gr

What You'll Study

 • Landscape architecture
 • Classical Archaeology and Ancient History
 • Engineering
 • Mathematics
 • Planning or all of related discipline
 • Mathematics and Computer Science
 • Exceptionally, applicants from geography
 • Philosophy, Politics and Economics(PPE)
 • Ecology & social sciences will also be considered

Certification

 • Research the conditions of urbanism
 • Employs advanced design techniques
 • Lens of landscape theory and design practice
 • inovative methodologies
 • Employ advanced design techniques
 • Develop speculative designs
 • Innovative methodologies
 • Strategies & interventions

Course Instructors

 • Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Σκύλων

  [vc_row][vc_column width="1/4" css=".vc_custom_1529923316225{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 20px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #eaeaea !important;}"][vc_single_image image="4377" alignment="center" css_animation="fadeInUp"][vc_separator][vc_column_text…

Related Courses