• Λιοσίων 117, Αθήνα, Τ.Κ.: 104 40
  • +30 213 07 16 370 - 380
  • Δευ - Παρ: 8:00 πμ - 16:00 μμ

Υπηρεσίες Συμβούλου Προγράμματος OPEN MALL για Δήμους

Υπηρεσίες Συμβούλου Προγράμματος OPEN MALL για Δήμους

Ολοκληρωμένη Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου 

για

Προγράμματα Δήμων

“Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα”

Open Mall

Ζητήστε μας, να σας επισκεφθούμε στο Δήμο σας,

για να σας ενημερώσουμε & να απαντήσουμε σε κάθε ερώτημα σας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε / κύριε Γενικέ Γραμματέα,

    Τo Πρόγραμμα «Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα – Open Mall» έχει ήδη προκηρυχθεί, είναι 100%  επιδοτούμενο και δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους / Επιμελητήρια να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων & οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου και δίνοντας ταυτότητα στην πόλη τους.

    H  δράση επιβάλλει την κοινή συμμετοχή του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου ή σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής του Εμπορικού Συλλόγου του Επιμελητηρίου. Αυτοί οι δύο θα πρέπει να καταθέσουν μια κοινή πρόταση για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της εμπορικής περιοχής που θα επιλέξουν. Αν ένας από τα δύο μέλη διαφωνήσει είτε προς το σχεδιασμό είτε ως προς την πρόθεση ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα μπορεί κανείς από τους δύο να συμμετάσχει. Για την υλοποίηση του έργου καταρτίζεται και υπογράφετε μεταξύ τους Μνημόνιο Συνεργασίας».

  • O Δήμος χρηματοδοτείται με επιδότηση 100% και το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.
  • O Εμπορικός Σύλλογος χρηματοδοτείται 100% και θα διαχειριστεί εκ μέρους των επιχειρήσεων, που θα μετέχουν ένα ποσό το οποίο αθροίζει έως 2.000 ευρώ για κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση και έως 300.000 € συνολικά.

Προϋποθέσεις για την επιλογή της περιοχής παρέμβασης είναι: 

α) Να είναι εμπορική περιοχή στα χωρικά όρια αρμοδιότητας του Δήμου ή Δημοτικής Ενότητας με πληθυσμό 5.000 – 320.000 κάτοικων, με το μήκος της εμπορικής περιοχής να είναι τουλάχιστον 400 μέτρα εμπορικού δρόμου ή δικτύου εμπορικών δρόμων και

β) να υπάρχουν πολιτιστικοί ή/και φυσικοί πόροι – δυνατότητα εξυπηρέτησης και άλλων χρήσεων.

  • Επίσης θα πρέπει να εξασφαλιστεί η:Συμμετοχή του 70% τουλάχιστον των εγκατεστημένων εμπορικών επιχειρήσεων*, δηλ. ισόγεια καταστήματα με πρόσοψη στις οδούς της προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης.Συμμετοχή τουλάχιστον 50 τέτοιων επιχειρήσεων (Μπορούν να συμμετάσχουν και εμπορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε όροφο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής των ισόγειων εμπορικών επιχειρήσεων, άλλες επιχειρήσεις (π.χ. εστίασης, ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδιωτικά ιατρεία, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα αισθητικής), οι οποίες όμως δεν προσμετρούνται στους παραπάνω ελάχιστους περιορισμούς, κενά εμπορικά καταστήματα σε ποσοστό κατά μέγιστο 5% του συνολικού αριθμού των συμμετεχουσών εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο Δήμος στα πλαίσια του Προγράμματος αναλαμβάνει να σχεδιάσει την :

  Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η οποία είναι υποχρεωτική και υλοποιείται από τον Δήμο μέχρι το 85% (μέγιστο) του επιλέξιμου Προϋπολογισμού του, (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: αναβάθμιση/κατασκευή πεζοδρόμων, υπαίθριων πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, χώρων ανάπαυσης, ανάπλαση πλατειών/περιβάλλοντος χώρου μνημείων, κατεδαφίσεις παλιών κτιρίων ή απαλλοτριώσεις εκτάσεων, αποκατάσταση/ανάδειξη μνημείων, βελτίωση μικροκλίματος: πάρκα τσέπης, φυτεύσεις ψηλού πρασίνου & δενδροστοιχιών, ανάδειξη υδάτινου στοιχείου, παρεμβάσεις υψηλής σκίασης, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων, κάδοι για οργανικά απορρίμματα, σύστημα απορροής όμβριων υδάτων, υπογειοποίηση  καλωδίων κοινής ωφέλειας, παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, αναβάθμιση/δημιουργία χώρων στάθμευσης εξυπηρέτησης εμπορικών περιοχών χωρίς αντίτιμο, minibus τελευταίας τεχνολογίας, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, ειδικοί χώροι για αφισοκόλληση/γκράφιτι, κ.ά.).

    Την Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ στις δράσεις μπορούν να συμπεριληφθούν έξυπνος οδοφωτισμός, έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, τηλεχειρισμός δημόσιων υποδομών και δικτύων, πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας, κ.ά),

και

    Τις Προμήθειες και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας (ενδεικτικά μπορούν να περιληφθούν: ηλεκτροκίνητα οχήματα για μεταφορά επισκεπτών αποκλειστικά στην εμπορική περιοχή από κόμβους μεταφορών, συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας, ελεγχόμενης στάθμευσης & ελέγχου πρόσβασης σε πεζοδρόμους στην περιοχή παρέμβασης, σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων, ενώ δεν είναι επιλέξιμη η προμήθεια και εγκατάσταση καμερών ασφαλείας).

       Από τις ενέργειες 2 & 3 είναι υποχρεωτική τουλάχιστον η μία και υλοποιούνται από το Δήμο μέχρι το 30% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος / Επιμελητήριο θα αναλάβει :

  • Την εφαρμογή ενιαίας αισθητικής ταυτότητας της εμπορικής περιοχής. Είναι υποχρεωτική και μέχρι το 100% του επιλέξιμου Π/Υ του Εμπορικού Συλλόγου. Για παράδειγμα μπορούν να επιλεγούν: διαφώτιστα στέγαστρα, ομοιόμορφα στέγαστρα, τέντες, πινακίδες & επιγραφές, χρωματισμός εξωτερικών όψεων, επενδύσεις εξωτερικών όψεων με ομοιόμορφα υλικά, κ.ά. Επισημαίνεται πως είναι υποχρεωτική η αποξήλωση όλων των μη συμβατών στοιχείων (π.χ. φωτεινές ή/και κάθετες επιγραφές).
  • την Προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής. Αυτή η Δράση είναι προαιρετική και για την υλοποίησή της μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι το 10% (μέγιστο) του επιλέξιμου         Π/Υ του Εμπορικού Συλλόγου (Πχ.: Διοργάνωση έως 3 εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής περιοχής με έμφαση σε δράσεις πολιτισμού, κοινός εξοπλισμός διακόσμησης βιτρίνας/εξωτερικού χώρου). Επισημαίνεται πως δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για σχεδιασμό και αναπαραγωγή έντυπου προωθητικού υλικού.

     Ως  Σύμβουλοι Τοπικής Ανάπτυξης με την υλοποίηση δεκάδων έργων στο ενεργητικό μας, – στα πλαίσια των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης (Β και Γ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ 2007 – 2014) για λογαριασμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορούμε να αναλάβουμε το σχεδιασμό του Έργου, τη μελετητική προετοιμασία και την παρακολούθηση της υλοποίησης του.

  Η Εταιρεία μας, διαθέτει το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό & εξειδικευμένους Συμβούλους για την Μελέτη, τη Σύνταξη & Υποβολή Φακέλου για το Πρόγραμμα ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ  – OPEN MALL”, ενώ παράλληλα έχει σημαντική εμπειρία στους συγκεκριμένους τομείς αλλά κυρίως έχοντας αναπτύξει συνεργασία με όλα τα επίπεδα διοίκησης των δικαιούχων γνωρίζει τις διαδικασίες που απαιτούν ανταπόκριση, γνωρίζει πλήρως τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων αφού έχει μεγάλη θητεία σε αντίστοιχες θέσεις, χειρίζεται το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) έχοντας μεγάλη εμπειρία σε έργα όλων των Προγραμματικών Περιόδων και σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης ενώ παράλληλα διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα θέματα σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων με ειδικούς Συμβούλους που γνωρίζουν τις διαδικασίες από συμμετοχή σε Επιτροπές Διαγωνισμών και σε Επιτροπές που έχουν την ευθύνη επίβλεψης και παραλαβής των εργασιών.

Εξειδικευμένοι Συνεργάτες, μπορούν να σας επισκεφθούν στην έδρα του Δήμου σας,

να σας ενημερώσουν για το Πρόγραμμα ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ  – OPEN MALL”

το οποίο θα προκηρυχθεί άμεσα για τους Δήμους.

OPEN MALL

OPEN MALL

Πρόγραμμα Δήμων

“Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα”

Πληροφορίες: Ευαγγελία Νίκα

Υπεύθυνη Τομέα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών

Τηλ.: 213 0716370-380, Κιν.:6973 387718,   E-mail:  e_nika@forum-training.gr

Course Instructors

  • Υπηρεσίες Συμβούλου Προγράμματος OPEN MALL για Δήμους

    [vc_row full_height="yes" equal_height="yes" content_placement="middle" parallax="content-moving-fade" parallax_image="938"][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1530090482555{background-color: #b2b2b2 !important;}"][vc_column][vc_column_text] Ολοκληρωμένη Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου  για Προγράμματα Δήμων "Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα" Open…