• Λιοσίων 117, Αθήνα
  • 2130716370
  • Δ - Π: 8:00 - 16:00

ΝΕΑ Σημαντική Έκδοση Βιβλίου “Θεωρία Μετασχηματισμού”

ΝΕΑ Σημαντική Έκδοση Βιβλίου “Θεωρία Μετασχηματισμού”

NEA Σημαντική Έκδοση
από την
Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων

  Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση στα ελληνικά του εμβληματικού βιβλίου του Jack Mezirow, Transformative Dimensions of Adult Learning (η πρώτη έκδοση του βιβλίου κυκλοφόρησε το 1991 από τον εκδοτικό οίκο Wiley, Jossey Bass). 

 Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ολοκληρωμένα η Θεωρία Μετασχηματισμού του Mezirow, η οποία υποστηρίζει όλες εκείνες τις μετασχηματιστικές μαθησιακές διεργασίες (μετασχηματίζουσα μάθηση) που έχουν ως στόχο τη χειραφέτηση των ενηλίκων και την συνακόλουθη κοινωνική αλλαγή.

 Η Θεωρία Μετασχηματισμού συνέβαλε καταλυτικά στην ανάπτυξη του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων σε όλο τον κόσμο, ενώ η μελέτη της μετασχηματίζουσας μάθησης είναι σήμερα το πιο επίκαιρο και δραστήριο πεδίο ερευνητικής δραστηριότητας που συνεχώς διευρύνεται και εμπλουτίζεται με νέες θεωρητικές προσεγγίσεις αλλά και με μεθοδολογικά εργαλεία εκπαιδευτικής πράξης.

  Η έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου αποτελεί για το πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα ένα ιδιαίτερο εκδοτικό και επιστημονικό γεγονός.

  Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία της εκπαίδευσης ενηλίκων, σε φοιτήτριες και φοιτητές που μελετούν τις θεωρίες και πρακτικές της μάθησης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και σε ερευνήτριες και ερευνητές του ευρύτερου χώρου των  επιστημών της αγωγής.

Συντελεστές :
Αλέξης Κόκκος (επιστημονική επιμέλεια – Εισαγωγή), Γιώργος Κουλαουζίδης (μετάφραση), Έφη Κωσταρά (επιμέλεια κειμένου)

Για πληροφορίες (κόστος, κωδικός στον κατάλογο του Ευδόξου): https://adulteduc.gr/nea-ekdosi-apo-tin-epistimoniki-enosi-ekpaidefsis-enilikon/
 
Για παραγγελίες συμπληρώνετε τη φόρμα: https://forms.gle/sXg2HN3hvWuet65m6